Art Frenzy #skrik (2–4 november)

artfrenzy_skrik-02
Art Frenzy #skrik (2–4 november)Vernissage fredag 2 nov 18–22 (The Binge spelar live under kvällen)
Juste Gallery
Heleneborgsgatan 14, Stockholm
 
Sex konstnärer ställer ut verk på temat skräck och The Binge spelar live.

Anton Kirkhoff – Linda Syvertsen – Susanna Varis – Rolf Lejdegård – Felix Christiansson – Joakim Paronen
 

 

Anton Kirkhoff har alltid gillat att teckna och under konststudierna på Fornby Folkhögskola kom även måleriet in i hans liv. Först akryl, sedan olja “När jag målar arbetar jag sällan utifrån en skiss eller färdig plan. Om jag har det blir resultatet oftast något helt annat ändå. Det brukar börja med en ganska vag idé som formas och utvecklas under processens gång. Ibland är det bara att måla över allt med svart och börja om för att komma på rätt spår”

Linda Syvertsen är en autodidakt konstnär som utgår från sin ateljé i Horten, Norge. Motiven är ofta uttrycksfulla ansikten i dova färger. Porträtten börjar alltid med en känsla som inte alltid är medveten. I den fria processen uppstår det ett uttryck som återspeglar hennes humör där och då. Porträtten ger henne en djupare förståelse av sig själv, och förhoppningen är att de även ska väcka känslor och frågor hos betraktaren. 

 

Susanna Varis influeras i sin konst av såväl de gamla mästarna och traditionellt måleri som David Lynch, Tim Burton och Monty Python. Hon skapar i akvarell, olja, akryl, blandteknik samt digitala verktyg. Mörker, vemod och skönhet är ingredienser som ofta återkommer i hennes bildvärld. Hennes store inspiratör och musa, Marilyn Manson, äger numera ett antal av hennes verk. 

 
 
Rolf Lejdegård är abstrakt expressionist & serieskapare. På Art Frenzy #skrik visas målningarna The Master och The Emissary.
 
 
Felix Christiansson är baserad i Norrtälje, men studerar just nu på konstskolan Munka. Det surrealistiska och absurda har tydliga roller i Felix konst och dessa används som återkommande redskap i dissektionen av jaget. I målningarna uppstår tvivel, smärta och ångest. 
 
 
Joakim Paronen är tatuerare, musiker och konstnär, baserad i Uppsala. Motiven i hans konst är ofta mörka och kaotiska.