Världen är inte ett ord – Anssi Ylirönni (14-16 december)

Fredag 14/12 17–21
Lördag 15/12 11–18
Söndag 16/12 11–17
Juste Gallery, Heleneborgsgatan 14

Anssi Ylirönni kommer ursprungligen från staden Parkano i Finland, 34-årig självlärd konstnär. Han har ingen utbildning i bildkonsten men har ritat sedan barnsben. I ett senare skede kom hobbyn att innefatta även målning, seriebilder och karikatyrer. Utställningen Världen är inte ett ord presenterar Ylirönnis produktion med betoningen på nyare verk. Världen är inte ett ord, eftersom ordet är ett fenomen mellan världen och människan och det är skapat av människan, inte själva världen. I vår kultur, där kommunikation hela tiden betonas mer och mer, brukar vi tänka att språkliga beskrivningar motsvarar världen exakt. Språket är emellertid bara en karta, inte själva terrängen. Kan bildkonsten nå världen mer direkt än språkets beskrivningar? Allt tänkande är inte språkligt, och därför är det skrivna språket nödvändigtvis inte bästa sättet att beskriva eller förmedla tankar eller känslor.

Toivo kuolee viimeisenä