Håkan Berglind – Obrukbart (11–13 januari)

bild_012
Öppettider:
17-22 Fredag (vernissage)
11-16 Lördag och söndag

Håkan Berglind är 48 och kommer ursprungligen från Västerås.

“Intrycken är outtömliga när livet levs i en gammal stuga mellan åker och skog.

Mycket av mitt arbete är oklart men tydligt estetiskt och formbaserat. Bland former i abstrakta landskap, döljer sig diffusa meddelanden och instruktioner, t.ex ritningar av obrukbara föremål i lager på lager med nån bruten och stukad klump här och var.

Rotandet i uthus och trädgård bland gamla verktyg och slingrande växter ger energi och inspiration till mitt kreativa skapande.

Mina målningar och teckningar är gjorda i blandteknik där jag använt akrylfärg, diverse lackpennor och sprayfärg. Utförda på träpannå eller syrafritt papper. Några mindre handhållna skulpturer i keramik ingår också i utställningen.
Jag hoppas att min konst skall ge betraktaren nöje och nya tankar.”