Anders Olsson (22–24 februari)

image1
Fredag 16-21
Lördag 11-16
Söndag 11-15
Juste Gallery, Heleneborgsgatan 14, Hornstull

Anders Olsson är 65 år och bor i Växjö.
”Jag är utbildad vid Konstfack och har arbetat som bildlärare i 45 år i alla nivåer från mellanstadiet till Universitet. De senaste 18 åren har jag ansvarat för kursmoment i måleri, teckning, färglära, 3d grafik mm. i lärarutbildningen och i fristående kurser på Linnéuniversitet.
Har sysslat med bildarbete i större delen av mitt hittills och är nu pensionär men har kvar några kurser i 3d grafik på Linneuniversitetet.
Är glad över att äntligen få tid att arbeta med mina bilder på seriöst sätt och eftersom vi tillbringar mycket tid både på Österlen och i Östergötland så är det naturligt att jag hämtar motiv därifrån.
Mitt arbetssätt och uttryck är att lägga vikt vid både kontrast och nyanser, försöka se i gråskala och arbeta med en så snäv palett som möjligt.
Är både glad och stolt över att få ställa ut på Juste Gallery och utställningen ska ses som minnesglimtar färgade av mig på platser som man har tagit intryck av.”