Ola Art (3-5 maj)

E7BE172E-0A95-4CDA-8CD6-A9A03C84280B

Fredag kl 18-21 (Vernissage)
Lördag och söndag kl 12-16

Ola är bosatt i Söderköping och jobbar som bild och medialärare på stadens gymnasium. Han är också konstnär och medlem i den lokala konstnärsgruppen BlandArt och en del i konströrelsen Artmonsters of Sweden. Ola har studerat vid Konstfack, Lunnevads folkhögskola samt konstvetenskap vid Stockholms universitet. Hans konst är lekfull och humoristisk. Sedan 2008 har han jobbat med konceptet att köpa in gamla loppistavlor som ingen vill ha och som han sedan målar vidare på. Det är ett sätt att låta gamla tavlor få ett nytt liv med en helt ny twist. Det blir ett samarbete mellan originalkonstnären och Ola (på hans villkor). Ofta blir det absurt, lite surrealistiskt eller helt enkelt bara kul. Många gånger hämtas också inspiration från populärkulturen. Gärna en liten nostalgisk tillbakablick till hans egen uppväxts superhjältar och spelfigurer. Tavlornas titlar är också en viktig del och blir ibland mer till en bildtext än en vanlig titel.
2018 var han med i musikhjälpen och målade om en loppistavla live i studion. Denna och ytterligare en tavla auktionerades sedan ut till välgörande ändamål.
Embla Niklasson
Hon är dotter till Ola och läser sista året på gymnasiet med inriktning Estetik och media. Hon jobbar med lera och kommer här att ställa ut sina fantasifulla keramikfigurer. Hon kombinerar gullighet med läskighet och skapar skulpturer som är både dekorativa och konstiga.