Cecilia Ciscar & Sarianna Kranz (25 – 26 maj)

Cecilia_Sarianna

Lördag 12-17
Söndag 12-17
Heleneborgsgatan 14, Hornstull

Sarianna Kranz

Jag är en konstnär som målar intuitivt från mitt hjärta, genom en dialogprocess med mitt material, enkaustik. Jag använder mig av den flera tusenåriga egyptisk måleritekniken med smält bivax med Resin, på träpanel. Strukturen på ytan och den tredimensionella effekten lockar med mig till oändliga äventyr. När ytan härdats med värme blir den mystiskt glänsande. Ibland skapar jag även med akryl, men även där vill jag låta strukturerna på ytan spela. I mina målningar finns ofta en berättelse bakom, den kan man höra om man frågar mig, eller så kan man fantisera själv och skapa sig sin egen tolkning av bilderna.
Jag har utbildat mig på två konstskolor innan jag tog magisterexamen på bildpedagogik på Konstfack 2001.

www.kranzart.se

Cecilia Ciscar
Cecilia, född i Stockholm, har skapat sedan hon var liten. Just att avbilda ansikten kom också tidigt.
Att få leka och testa idéer, med färg och linjer. Hitta formerna för ansikten och uttryck, tänja dem och utmana dem. Det är underbart att låta fantasin styra dit den vill i den skapande processen utan att försöka bemästra eller begränsa. Då skapar Cecilia som bäst och ärligast.
Människor, relationer, se vad som händer vid olika möten.
Cecilia skapar utifrån vad som händer runt omkring henne, människor hon möter, andra kvinnliga konstnärer inspirerar enormt mycket. Både nutida och dåtida. Annars får faktiskt fantasin flöda och bestämma hur en tavla ska bli, har hon en tanke och det blir helt annorlunda, då är det helt ok. Ibland blir resultatet kanske t o m bättre. Det som tilltalar henne med skapandet och konsten är att hon kan vara sig själv och skapa efter eget huvud. Det är viktigt för att det aldrig får bli samma, måste alltid bli lite annorlunda.
Cecilia målar uteslutande i olja och har på senare tid börjat använda palettkniven mer än penslarna i sitt skapande. Dessutom testar hon olika material (decoupage papper, spets, maskeringstejp och ylle), även olika tjocklek på färgen, skrapar bort, lägger till olika lager. Olika strukturer är spännande att arbeta fram. Målningarna blir nästan taktila då, det är spännande.
Hon tror sig ha hittat ett eget uttryck, då många påtalar att hennes målar stil är unik och egen. Det är viktigt att beröra, väcka tankar och känslor.
Medlem i Svenska konstnärsförbundet och BUS, Bildupphovsrätt I Sverige

www.ceciliaciscar.com