Genom drömmarens öga (14-16 juni)

61192395_2511443132418642_4261703994063192064_n

Vernissage fredag 14 juni kl 16-21
LIVEMUSIK med Erik Öhman
Lördag 15 juni 13-19
Söndag 16 juni 13-19Anna Trollvind Sporring
“Jag målar med inspiration från sagor, sägner och drömmar. Abstrakt ibland, riktigt realistiskt ibland.
Jag lade märke till att det inte bara var jag själv som längtade efter kontakt med det magiska, med naturens väsen och andliga värden och världar. Allt fler jag mötte och pratade med nämnde denna saknad. Och jag började se den i min omvärld. En slags växande längtan efter förtrollning, sagolika möjligheter, magi och andlighet. Ett djup i tillvaron. Många söker och letar i prylar, kläder, roller, relationer men hittar bara mer tomhet och saknad.
Då tänkte jag… tänk om det räcker med en tavla? Tänk om allt som behövs är att man exponeras för det som saknas för att man ska börja väcka liv i motsvarande kvalitéer inom en själv?”

Klara Regina Forss
“Ibland är allt vi behöver en saga. För mig är konsten ett av mina sätt att sprida fantasi på och ett försök att fylla världen med små uttrycksfulla sagor och historier. I den här parallella verkligheten finns färgsprakande väsen och mytiska varelser, både glädje och dramatik. Något som fanns i folksagor, tecknade serietidningar och animerade filmer under min barndom.
Inspirationen kommer från olika kulturer och tidsåldrar men också från min fantasi. Jag saknar det ibland idag, den där färgstarka magin som ersatts av vardagens gråhet. Något naivt och samtidigt klokt. Det är nog därför jag ofta stannar upp och drömmer mig bort i sagans värld.
Jag hoppas även du har lust att stanna upp en stund, tar ett djupt andetag och drömmer du också.”