Åskar Lilja – Andrahandsdjur & Övergivna drömmar (18-20 oktober)

Vernissage: Fredag 18/10 Kl. 17-21
Lörd 19/10 och sönd 20/10 Kl. 11-16

Åskar Lilja. Bildkonstnär, serietecknare, musiker och filmare.
Har dom senaste åren flängt mellan Växjö, Malmö och Stockholm.

Utställningen på JUSTE Gallery 18-20 oktober består av två olika projekt. Dels Andrahandsdjur som påbörjades i Stockholm våren 2018. Ett projekt som går ut på att teckna med “fel” hand. Motiven blev tidigt under processen ensamma djur.

Övergivna drömmar ingår i ett större projekt som påbörjades i Malmö redan 2015. Projektet i korthet handlar om minnen, drömmar och om att försöka teckna/måla som ett barn (igen). Tidigare utställningar från samma projekt är Påhittade drömmar (2016) och Återvunna drömmar (2017). Målningarna/drömmarna som visas här på JUSTE Gallery är sprillans nya, och redo att möta den där (lite gråare) verkligheten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *